Ring til os

Klassisk eksempel på en iPhone, der er i venteposition.

Klassisk eksempel på en iPhone, der er i venteposition. Hader du også, når det sker?

Der er næsten ikke noget værre end en mobil med en reaktionstid, der matcher den af en snegls. Det er dog meget normalt, at din mobil bliver langsommere over tid, og i denne artikel går vi derfor igennem de ting, du selv kan gøre for at holde din mobil hurtig.

Èn af de ting, der er vigtige at forstå omkring din smartphone, er, at den fungerer lidt som en mini-computer. Med det menes, at der i stigende grad bliver lagret mere og mere data på din smartphone – især i forbindelse med internettet.

I denne artikel vil vi for din skyld gennemgå en række ting, du selv kan gøre for at optimere hastigheden på din smartphone (i denne artikel kigger vi på iPhone, men rådene kan også efterprøves på andre smartphones). Rådene vil kredse meget om det at nedbringe sit data, da dette er hovedsynderen – men der er også andre parametre, der er værd at tage et kig på. Rådene er gratis og simple at følge – så læs med og optimér din mobil med det vuns!

Stop med at downloade apps automatisk

Mange apps opdaterer sig selv automatisk i baggrunden. Dette gælder både små “genopfriskninger” og større opdateringer af appens funktionaliteter. Disse automatiske opdateringer gør selvsagt din mobil langsommere i perioden, det står på.

Du kan vælge selv at være herre over, hvornår dine apps skal opdateres og vice versa. Det gør du ved at slå automatiske opdateringer fra via appen “indstillinger”:

Gå til “Indstillinger” → “Generelt” → “Opdater apps i baggrunden” → Skub “Opdater apps i baggrunden”-knappen fra højre til venstre.

Skift dit mobilabonnement

Dit mobilabonnement har selvfølgelig både indflydelse på din mobils internetdata samt hastighed. Hvis du har et abonnement med en dårlig dækning i det område, du bor, kan det være en rigtig god idé at skifte det ud til et bedre, da en svag dækning og svage forbindelser får din mobil til at virke langsom. 

En god idé til at finde et nyt mobilabonnement er at sammenligne mobilabonnement priser og vilkår på prisportaler såsom Samlino.dk, der ifølge Forbrugerrådet Tænk er Danmarks bedste prisportal inden for mobilabonnementer.

Genstart din mobil

Sluk din mobil, lad den hvile og tænd den så igen – med fornyet energi. Det lyder næsten for simpelt til at være et egentligt råd, men det er faktisk en god idé at genstarte din mobil en gang imellem – ligesom det også gælder for computere, som du vel jævnligt slukker og tænder?

Når du slukker din mobil, resetter du dens RAM, der er grundlæggende for en god hastighed på din mobil. Derfor kan det hjælpe at slukke din mobil og tænde den igen.

Ryd op i dit lager på mobilen

Der er ingen grund til at beholde det, der roder, fylder og gør det svært at navigere rundt i din iPhone. Sletter du apps, billeder og beskeder, øger du din hastighed betragteligt på grund af den væsentlige frigivelse af data, der kommer med oprydningen.

Slet dine apps.

Du sletter dine apps ved at gå ind i “Indstillinger” → “Generelt” → “Lagring og brug af iCloud” → “Lagringsplads” → klik nu på den valgte app, du vil slette, og du vil komme ind på en side, hvorpå du kan slette appen.

Når du sletter dine apps, bør du tage appstørrelsen med i dine overvejelser. Det er klart, at en app, der fylder mange flere MB end en anden, har en større effekt på din mobils ydeevne.

Slet dine beskeder

Du kan fjerne de beskeder, der ikke har relevans længere, på følgende måde:
Gå til “Beskeder” → Klik på “Rediger” i øverste, venstre hjørne → Klik på en eller flere tråde, der skal slettes → Klik på “Slet” i nederste, højre hjørne.

Ovenstående instruerede dig i at slette hele tråde. 
Hvis du blot vil slette enkelte beskeder, skal du gå ind i den specifikke tråd og herefter udvælge den bestemte besked, som du vil slette. Du presser fingeren mod den valgte besked, hvorefter du klikker “Mere”. Herefter sletter du den via det skraldespandsikon, der popper op i nederste, venstre hjørne.

Hvis du vil have en idé om, hvor meget dine beskeder fylder, kan du via “Lagring og brug af iCloud” → Lagringsplads” se, hvor meget appen “Beskeder” fylder.

Slet dine billeder

Sådan fjerner du dine billeder:
Gå til appen “Fotos” → Gå videre til et specifikt album, typisk snakker vi “Kamerarulle” → Klik på “Vælg” i øverste, venstre hjørne → Vælg de billeder, der skal slettes → “Klik på skraldespandsikonet i nederste højre hjørne.

OBS: Er der nogle billeder, som fylder meget, men vækker minder eller på anden vis er særligt værdifulde, og derfor ikke skal slettes, bør du i stedet overføre dem. Du kan overføre dem til din iCloud eller computer på simpel vis.

TIP TIL PODCASTEREN: 
Lytter du meget til podcast, bør du også huske at slette de episoder og afsnit, du enten har afspillet eller ikke længere er interesseret i. De kan nemlig fylde en hel del på din mobil.

Reducér din iPhones bevægelsestid

En fix ting, du nemt og hurtigt kan gøre, er at sænke din iPhones bevægelsestid i brugergrænseoverfladen. Med andre ord kan du øge hastigheden, når du skifter fra app til app og bruger din iPhone generelt.
Du sænker hastigheden ved at gå ind i “Indstillinger” → “Generelt” → “Tilgængelighed” → “Reducer bevægelse” → Skub “Reducer bevægelse”-knappen fra venstre mod højre.

Effekten kan du se, så snart du forlader indstillinger og går ind i en anden app. Animationen vil så at sige være anderledes.

Slå lokalitetstjenester fra

Når du ikke kan finde rundt, er lokalitetstjenester i samspil med en korttjeneste på din mobil en fantastisk kombination. Dog har du ikke brug for at have lokalitetstjenesten slået til hele tiden, og den kan faktisk sænke din mobils hastighed. Det er nemlig endnu en baggrundstjeneste, som arbejder for dig, uden du lægger mærke til det.

Du slår lokalitetstjenesten fra på følgende måde: Gå til “Indstillinger” → “Anonymitet” → “Lokalitetstjenester” → skub “Lokalitetstjenester”-knappen øverst på siden fra højre til venstre og klik “Slå fra” i pop-up-vinduet.

PS: Det samme gælder for tjenesten bluetooth → slå det derfor fra, hvis du ikke benytter dig af det!

Sluk dine baggrundsapps helt

Når du ikke bruger dine apps, er de stadigvæk i gang, og de gør faktisk din mobil langsommere. Mange glemmer nemlig, at apps ikke slukkes ved at gå ud af dem. De skal aktivt slukkes. Det gør du på din iPhone ved at dobbeltklikke på “Home”-knappen, hvorefter du trækker de apps, der stadigvæk er i gang, op med din finger, for på den måde at slukke for den igangværende aktivitet i appen.

Reparér din smartphone hos iPhonespecialisten

Hvis ovenstående fif ikke er nok, eller du bare har et behov for et mere omfattende syn på din smartphone, kan vi heldigvis hjælpe dig her hos iPhonespecialisten. Der er ingen grund til at købe en helt ny mobil, hvis et hurtigt fix kan klare mosten. 
Vi står klar stort set hele året rundt for at hjælpe dig med din mobil.
Du kan sende os en mail eller ringe til os her på siden. Vi glæder os til at høre fra dig.


iPhone Specialisten

Vi tilbyder reparation af iPhones til absolut bedste priser, udført af eksperter med mange års erfaring. Apples iPhone er en af verdens mest solgte smartphones, og vi har selvfølgelig specialiseret os i deres produkter her hos Iphonespecialisten.

Relaterede indlæg

Vil din MacBook ikke starte? Prøv Disse Tricks

Udgivet d. 13. maj. 2020

Se indlæg